Connected Box

Kini anda boleh mendapatkan Astro tanpa disk satelit!

Kotak Plug & Play Astro terbaru. Tiada pemasangan disk satelit diperlukan. Hanya plug masuk, sambung ke Internet dan anda sudah bersedia untuk menikmati rancangan kegemaran anda.

Ggangguan? Kini, Tidak lagi dengan Tontonan Berterusan!

Cuaca buruk? Disk satelit dicondongkan oleh angin atau haiwan? Jangan biarkan ia menghalang anda lagi. Dengan sambungan Wi-Fi, anda boleh menonton rancangan langsung kegemaran anda tanpa gangguan.

ULTRA BOX

  • Pengalaman 4K & HD Penuh
  • Video On Demand
  • Rakaman Awan
  • Memerlukan jalur lebar 30Mbps untuk tontonan 4K

ULTI BOX

  • Pengalaman HD Penuh
  • Video On Demand
  • Rakaman Awan
  • Memerlukan jalur lebar 10Mbps untuk tontonan HD

Ciri-ciri Ultra Box

Terokai ciri yang menakjubkan ini. Klik untuk melihat maklumat lengkap:  User Guide dan Installation Guide.

Skrin Utama Baharu

Navigasi Astro anda dengan mudah

Play Dari Mula

Mulakan semula rancangan jika anda terlepas permulaan

Definisi Ultra High

Strim perlawanan dan filem dalam kualiti gambar yang jelas

Video On Demand

Strim sehingga 65,000 video atas permintaan dengan Ultra Box anda

Tidak Terlepas Acara

Rakam rancangan kegemaran anda dengan 200 jam rakaman awan PERCUMA

Pencarian

Cari rancangan baru untuk ditonton dengan mudah dan lebih pantas

Bersedia dan daftar untuk Astro & Jalur lebar untuk menikmati Kotak Ultra atau Ulti

Soalan Lazim (FAQ)

Apakah Ultra Box?

Ultra Box ialah kotak TV 4K UHD premium Astro yang mengubah cara menonton pengguna Astro. Berikut ialah beberapa contoh perkara yang boleh anda lakukan:

Sambungkan Ultra Box ke Internet dan mula menstrim dari lebih 60,000 video pada bila-bila masa dengan menonton secara beramai-ramai sepanjang musim atau mengikuti episod lepas. Anda juga boleh pause, putar semula atau maju pantas ke semua bahagian kegemaran anda. Mengapa menunggu atau terlepas rancangan kegemaran anda?

Filem, Premier League matches dan perlumbaan F1 hadir ke rumah anda sekarang dalam kejelasan 4K Ultra-HD. Rakam seberapa banyak rancangan yang anda mahukan dan tontonnya di TV anda atau pada aplikasi Astro GO.

Apakah Ulti Box?

Ulti Box ialah TV Box terbaru Astro dengan semua ciri menakjubkan yang sama seperti Astro Ultra Box tetapi acara disiar dalam HD. Ubah cara anda menonton Astro dengan Ulti Box.

‍Sambungkan Ulti Box ke Internet dan mulakan menstrim dari lebih 60,000 video pada bila-bila masa dengan menonton secara beramai-ramai sepanjang musim atau mengikuti episod lepas. Anda juga boleh pause, putar semula atau maju pantas ke semua bahagian kegemaran anda. Mengapa menunggu atau terlepas rancangan kegemaran anda?

Rakam seberapa banyak rancangan yang anda mahukan dan tontonnya di TV anda atau pada aplikasi Astro GO.

Adakah saya layak untuk Ultra Box?

Semua pelanggan baru Astro atau pelanggan sedia ada yang memenuhi kriteria berikut boleh manaik taraf kepada Ultra Box:

Jika anda tinggal di bangunan bertingkat tinggi, sila hubungi kami di 03-74818000 untuk menyemak sama ada bangunan anda boleh menyokong Ultra Box. Jika bangunan bertingkat tinggi anda membenarkan penyediaan individu, anda boleh menaik taraf kepada Ultra Box, tertakluk kepada kriteria di atas.

Kami juga mengesyorkan TV 4K UHD yang disokong yang mematuhi HDCP2.2 untuk mengakses saluran Astro UHD.


Nota: Jika anda tidak mempunyai sambungan internet di rumah, anda boleh menggunakan Ultra Box yang disertakan dengan pakej jalur lebar Astro dengan rebat sehingga RM30/bulan. Untuk butiran lanjut dan mendaftar untuk Astro & Jalur Lebar, sila klik di sini.

Adakah saya layak untuk Ulti Box?

Anda mesti ada langganan Astro (pelanggan NJOI tidak layak) untuk mendapatkan Ulti Box.  Kriteria kelayakan untuk Ulti Box adalah seperti berikut:

Pelanggan baru

Semua pelanggan Astro baru dengan yuran langganan bulanan di bawah RM100 akan layak untuk memilih Ulti box apabila mendaftar untuk pakej Astro.

Pelanggan sedia ada

Pelanggan sedia ada dikehendaki mempunyai sambungan internet di rumah dengan kelajuan internet yang disyorkan 10Mbps dan ke atas untuk menaik taraf kotak sedia ada anda kepada Ulti Box.

 

Nota:

  1. Pelanggan Ultra Box sedia ada tidak layak untuk pertukaran kepada Ulti Box
  2. Jika kotak sedia ada anda ialah PVR, anda akan kehilangan akses kepada semua kedai rakaman dalam PVR

Adakah saya akan dikenakan bayaran tambahan untuk langganan bulanan saya jika saya menaik taraf kepada Ultra / Ulti Box?

Tiada caj tambahan akan dikenakan kepada langganan Astro bulanan anda jika anda menaik taraf kepada Ultra / Ulti Box. Anda juga layak mendapat pemasangan PERCUMA kotak baru di rumah anda jika anda memenuhi Terma & Syarat.

‍Hubungi 1700 817 666 atau klik butang WhatsApp di bawah untuk memulakan perbualan dengan kami.